SpinLogo

Insect

insectNot a cricket, I think, but a cicada. Notice her rear end!
insect
insectFine shadows.
insect

insectinsectinsectinsect

Eerst dacht ik dat het insect dat op bijna precies dezelfde plek zat als de hagedis een dag of tien geleden, een krekel was - we zitten hier immers in het land van de cigales ,maar inmiddels twijfel ik. De beroemde fabel "La Cigale et la Fourmi", waar ik bij de hagedis al even naar knipoogde, schijnt eigenlijk als "De cicade en de mier" vertaald te moeten worden, maar dat klinkt ons nu natuurlijk raar in de oren. (Wat vertalers allemaal al niet op hun geweten kunnen hebben!)Volgens deze site is het geen krekel: de voelsprieten zijn duidelijker korter dan het lijfje, maar een sprinkhaantje - alweer een andere soort dan de grote groene in het voorjaar en de bidsprinkhaan kortgeleden. Met zekerheid durf ik het niet te zeggen, want ook de omschrijving van de cicade dekt hier de lading niet. Ze zijn familie, dat wel.
Ik heb geen idee wanneer die beestjes eieren leggen maar zoals u in het filmpje kunt zien, was ze niet op zoek naar eten, maar naar een groen bedje, een geschikt plekje om eieren te leggen. Toen ze eenmaal een plukje gras gevonden had, bleef ze daar namelijk heel lang op bijna aanstootgevende wijze zitten wippen.

[Commentaar bij het wellicht wat traag ladende filmpje: Ze toont geen interesse in mieren en dergelijke, maar aan blaadjes en sprietjes blijft ze even met haar achterste snuffelen tot ze een geschikt plekje heeft gevonden - althans, zo interpreteer ik het.]

Reacties zijn bijzonder welkom, maar verschijnen pas op het blog als ze heelhuids door de spamfilter zijn gekomen, anders word ik bedolven onder de meest vreemde aanbiedingen.

by spinsister_nl | donderdag 5 oktober 2006 6:34pm | | 3 reacties

Reacties

De tekening is prachtig, die lichtere lijnen en dat 'nekschild', schitterend! Ik schat hem/haar op een cm of 4-5 en of het nou een krekel of een andere pringer is, het zou mij worst wezen.
door bp on 2006-10-05 18:52:10

@BP Fijn dat je hem mooi vindt! Ik krijg nog steeds de beste resultaten met inzoomen. Tot mijn verbazing liet ze me vrij lang toe te proberen een macro-opname te maken (voor ze wegsprong), maar macro's krijg ik niet goed. Zelfs niet als ik vrijwel languit op mijn buik lig.
door Ochrid on 2006-10-05 21:19:57

Mooi diertje waar je even het leven mee deelde (nee, deelt op het filmpje. Mooie namen. Ook 'krekel' en 'sprinkhaan' liegen er trouwens niet om.
door Men on 2006-10-06 11:20:34

Reactieformulier

naam (hoeft niet uw echte naam te zijn)
URL (niet verplicht)
email (verplicht maar blijft geheim)
reactie
code
(code hiernaast overtikken aub)
bespaar me de moeite van het telkens intikken van naam en adres
Let op! Uw reactie verschijnt niet onmiddellijk.

Navigation...

Vorige : Onweerstaanbaar
Volgende : Schietclub

over dit blog

Dit is het eerste, tijdelijke blog van de spinsister die zo haar wedervaren tijdens een verblijf van enkele maanden in de Provence vastleggen, en ook een beetje wereldkundig maken wil.

contact

kalender

« september 2018 »
mdwdvzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

doorzoek dit blog

 

recente berichten

 • Insect
  2006-10-05 18:34:31
 • feeds

  Add to Google

  warm aanbevolen

  plug for Jon
  Get Firefox!
  Free Website Statistics