SpinLogo

Druivenoogst III

druifHet stukje plastic gaat gewoon mee de trechter in.
druif
druifdruif
druifdruifdruifdruif

De druiven worden uit de karretjes in een enorme trechter gekiept. Onderin die trechter zit een gigantische schroef waarin de druiven verdwijnen. Ik vind het meer op fijnmalen dan op persen lijken, maar er is vast wel iemand die kan uitleggen wat er precies gebeurt. De pulp wordt via een lopende band op een vrachtauto geladen en elders in de wijnfabriek verder verwerkt.

Reacties zijn welkom, maar verschijnen pas op het blog als ze heelhuids door de spamfilter zijn gekomen.

by spinsister_nl | vrijdag 22 september 2006 2:57pm | | 7 reacties

Reacties

Ooooh... Wine! My favourite :o) I'm a bit of a wino - would love to do a tour of vineyards and quite frankly, I'm really turned on at the thought of a cycling holiday through France visiting vineyards! I might fall off my bike though LOL.
door Soulgirl on 2006-09-22 20:24:28

Ik zat bij de laatste stukjes onwillekeurig te rekenen op een uitleg van BP, maar die heeft natuurlijk even geen internet ter beschikking.
Als je het zo ziet, is het eigenlijk een wonder dat het ooit een heldere vloeistof wordt..
door Jolie on 2006-09-22 23:53:26

BP is hier morgen, dus dan horen we hoe het zit;-) Ik heb zelfs een heuse vinologe in de kennissenkring (die het blog volgt) maar ook die zit nu in Frankrijk. Het zal wel gefilterd worden, neem ik aan. Er zitten veel stokjes, kiezeltjes en andere niet-druif dingen tussen.
door Ochrid on 2006-09-23 10:38:49

@Soulgirl: We are slam-bang in the middle of vineyards here. The smell of the juices almost knock you out!
door Ochrid on 2006-09-23 10:45:23

De vaste bestanddelen waar je het over hebt (velletjes, takjes etc) is de pomace. Reeds een stadium na de most, troebel sap en vol met de takjes en velletjes zijnde, gescheiden wordt in pomace en vin de goutte. Van dat laatste maken ze wijn. Voor robuuste rode wijn wordt de wijn nog een keer door dit spul heengefilterd om meer body te geven aan de smaak. De pomace wordt vaak verder verwerkt voor produkten die niets met wijn te maken hebben, maar ook bijvoorbeeld grappa, marc en andere zware alcoholica worden er traditioneel mee gemaakt.
door Marja on 2006-09-23 10:47:03

Misschien wel de smakelijkste (vegetarische)uitvinding. Levert ook nog mooie stillevens op, zo van dichtbij.
door Men on 2006-09-23 11:39:45

Dank je, Mar! Ik wist wel dat jij het antwoord op al mijn vragen had ;-)Inderdaad, Men, volkomen verantwoord genieten, heerlijk!
door Ochrid on 2006-09-23 12:27:35

Reactieformulier

naam (hoeft niet uw echte naam te zijn)
URL (niet verplicht)
email (verplicht maar blijft geheim)
reactie
code
(code hiernaast overtikken aub)
bespaar me de moeite van het telkens intikken van naam en adres
Let op! Uw reactie verschijnt niet onmiddellijk.

Navigation...

Vorige : Druivenoogst II
Volgende : Levende hagedis

over dit blog

Dit is het eerste, tijdelijke blog van de spinsister die zo haar wedervaren tijdens een verblijf van enkele maanden in de Provence vastleggen, en ook een beetje wereldkundig maken wil.

contact

kalender

« september 2017 »
mdwdvzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

doorzoek dit blog

 

recente berichten

  • Druivenoogst III
    2006-09-22 14:57:12
  • feeds

    Add to Google

    warm aanbevolen

    plug for Jon
    Get Firefox!
    Free Website Statistics